yield app – passzív kriptodeviza bevétel mindenkinek

A yield app a piaci átlagot bőven meghaladó hozamokat ígér több kripto-eszközön – egyszerűen, mindenféle kripto-varázslat nélkül.

Az olyan centralizált pénzintézetek, mint például a bankok megítélése folyamatosan romlik, és egyébként is, leginkább szükséges rosszként tekintünk rájuk.

Nem elég, hogy nevetséges hozamokkal szúrják ki azok szemét, akik még náluk tartják a pénzüket, mindenért (is) költséget számolnak fel. Ami nem jelentene gondot abban az esetben, ha olyan szolgáltatást biztosítanának, amiért megéri fizetni. De hogy csak azért fizess, hogy kivedd a számládon tartott pénzedet, kissé visszásnak tűnik.

Nem véletlen, hogy egyre többen fordulnak a kriptodevizák és a DeFi (decentralized finance) irányába, bár sokan nem mérik fel jól a kockázatokat, és komoly veszteségeket szenvednek.

Nem árt tehát tájékozódni afelől, hogy melyik platform mit kínál és mennyire megbízható. Könnyen előfordulhat, hogy a Te kockázatvállalásodat ez jóval meghaladja.

De még ha ezt az utat is választod, érdemes egy olyan platformon kezdeni, ami egyszerűen és a legkevesebb kockázattal használható – a kripto és DeFi esetében nem lehet (még) leírni a biztonságos szót.

Több (akár szabályozott) platform is kínál a bankoknál jóval magasabb hozamott az ott tartott (kripto)devizád után, érdemes tehát kezdőként ezek közül válogatni.

Ilyen a yield app is, amely arra törekszik, hogy akár kezdők is elboldoguljanak rajta – nem fáraszt különféle farming / degen dolgokkal, amik könnyen elriasztanak bárkit, aki ma látja ezeket leírva először.

mi az a yield app?

A yield app egy olyan platform, amely a DeFi hozamokat csomagolja egyszerűen átlátható formába. Privát, és vállalati befektetők számára is elérhető anélkül, hogy a DeFi átláthatatlan világában próbálnák megtalálni a legjobb hozamokat.

Hozamok pedig vannak, különösképpen, ha a mai banki ‘kamatokkal’ hasonlítjuk össze őket.

Akár évi 13% is elérhető az amerikai dollár árfolyamához kötött stabilkoinokon, de a két legnagyobb (itt tartott) kriptodeviza után is akár évi 7.5% hozamot ígérnek.

hogy működik?

Alapvetően a lending platformok megoldását egyszerűsíti le. Az itt tárolt kriptodevizádat különféle (szigorú feltételek alapján válogatott) DeFi szolgáltatásokban kamatoztatják, tehát neked nincs azzal dolgod, hogy megtaláld a legjobb és legkevésbé rizikós platformokat, ezt megteszik helyetted a platform üzemeltetői. Mivel egyben mozgatják a náluk elhelyezett összegeket, a tranzakciós költségek (melyek így arányosan sokkal alacsonyabbak) nem hárulnak a felhasználókra.

a yield app működési elve

milyen tokeneket tarthatok a yield app-ban?

A yield app-on tartható tokenek és a (jelenlegi) hozamok:

 • BTC – akár 7,5% / év
 • ETH – akár 7,5% / év
 • DAI – akár 13% / év
 • TUSD – akár 13% / év
 • USDC – akár 13% / év
 • USDT – akár 13% / év
 • YLD – akár 12% / év

Bár a DeFi világában nem ritkák az akár több 1000%-os hozamot ígérő (farming) platformok, ezek jóval túlmutatnak egy hétköznapi befektető kockázatvállalási hajlandóságán és ezért nem érdemes velük foglalkozni.

Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy az itteni hozamok is változhatnak, ahogy történt ez néhány alkalommal a platform 2021 februári indulása óta.

A jelenleg elérhető maximális hozamok szintenként:

yield app hozamok
forrás: yield app

Tehát, ahogy látod, itt is szintenként növekszik a hozam mértéke, ezeket a szinteket pedig a natív tokenjük, a YIELD token (YLD) lekötésével lehet növelni.

A fenti fotón látható táblázat magyarázata:

A bronz szinten (ahol nem szükséges YLD tokeneket birtokolnunk) például a BTC-re évi 2,5% hozamot fizetnek. De amennyiben 1000, vagy annál több YLD tokent tartunk a platformon, elérjük az ezüst szintet, ahol már 3% a hozam (BTC-ben), valamint 1% YLD token formájában. 10.000, vagy több YLD token esetén az arany szinten már 3,5% BTC és 2% YLD, 20.000 YLD token után pedig 4,5% BTC és 3% YLD jár. Természetesen a bónuszként fizetett és/vagy platformon található YLD token is kamatozik, illetve a platformon belül átváltható, így BTC-ként kamatozik tovább.

A YLD token

Érdemes kiemelni a YLD token szerepét, amely a platform natív tokenje. Ez az ERC-20 (ethereum) láncon található, az okosszerződést itt tudod megnézni, a metamask tárcádhoz pedig ezzel a címmel tudod hozzáadni: 0xF94b5C5651c888d928439aB6514B93944eEE6F48

ETH / YLD pool a 1inch platformon

Ez egy ún. ‘utility token’ aminek használati értéke az, hogy tartásával egyre magasabb szintre léphetsz, ami által jobb hozamokat kapsz.

A token értékállóságához az is hozzájárul, hogy a platformon tartott vagy lekötött YLD tokeneken kívül a cég időről-időre piaci áron vásárol fel a tokenből.

mennyire biztonságos a yield app?

A yield app egy tapasztalt, biztonsági, befektetői szakemberek által irányított globlális fintech cég, amely EU licensszel végzi a tevékenységét (European cryptocurrency license DASP registration number 16099555). Észt licensz alatt működik, amely kiterjed a ‘virtuális devizákkal kapcsolatos szolgáltatásokra’.

Banki szintű biztonságot ígérnek, de az ide befizetett („kölcsönadott”) kriptodeviza jelenleg nincs biztosítva.

Természetesen, mint az ilyen cégek általában, a platformon lévő kriptodevizák nagy része ún. hardware-tárcákon (hideg tárcák – nem kapcsolódnak a hálózatra) kerül elhelyezésre amely növeli a biztonságot.

egyszerű használni?

A yield.app használata bárki számára egyszerű, bár a felülete angol, de teljesen egyértelmű.

yield app – főoldal

A főoldalon láthatod a platformon lévő kriptód összességét a napi / heti / havi hozamokkal együtt, valamint hogy melyik szinten vagy.

yield app – earn

Az earn menüpontban látod az aktuális hozamokat és (ha van) lekötési időt, valamint innen tudsz a view details gombra kattintva az egyes eszközök kezeléséhez jutni.

yield app – earn dai

Az eszköz felületére lépve megtalálod a szintenként jelzett hozamokat, valamint az auto-compound gombra kattinva beállíthatod, hogy a hozamot a rendszer visszainvesztálja.

yield app – YLD token

A natív token külön menüpontban kapott helyet – itt is beállíthatod, hogy automatikusan stakelje a YLD tokent és hogy automatikusan visszaforgassa a hozamként generált tokent.

Itt találod azt is, hogy mennyi YLD token szükséges még a következő szinthez.

yield app – convert

A convert menüpontot választva a platformon található kriptodevizák egymás közötti átváltását intézheted.

yield app – kriptodeviza vásárlás

Ebben a menüpontban a platformon keresztül vásárolhatsz kriptodevizát az onramper integrált szolgáltatása segítségével.

yield app – tranzakciók

Végül a tranzakciós oldalon követheted, mi történt a különböző eszközökkel. Ki-, és beutalások, lekötések és jutalékok jelennek meg itt.

szükséges igazolnom magamat?

Röviden: igen. Ahogy feljebb is írtuk, ez egy szabályozott platform, tehát a pénzmosási törvény értelmében szükséges igazoló okiratokat feltöltenünk.

Az igazolás 2 szintes és a kivehető összegek nagyságára van hatással.

yield app kyc
forrás: yield app

Az első szinten szükséged lesz a következő dokumentumok valamelyikére:

 • Útlevél
 • Személyi igazolvány
 • Jogosítvány

Ezután napi $50.000 / heti $250.000 értékben tudsz kiutalni a platformról.

A második szinten szükséged lesz a kövekező dokumentumok valamelyikére:

 • közműszámla
 • bankszámla kivonat
 • adóigazolás
 • lakóhelyed kormánya által biztosított igazolás

Ezek egyike sem lehet 3 hónapnál régebbi.

Ezután napi $1.000.000 / heti $5.000.000 értékben tudsz kiutalni a platformról.

mi a minimális befizethető összeg?

 • ETH (Ethereum) – 0.1
 • BTC (Bitcoin) – 0.03
 • YLD (Yield) – 200
 • USDC/USDT/DAI/TUSD – 100

bármikor hozzáférek az itt tárolt kriptóhoz?

A legtöbbhöz igen, azaz nincs lekötés a közetkező tokeneken:

 • DAI/TUSD/USDC/USDT
 • ETH

Ugyanakkor a BTC, illetve bizonyos esetekben a YLD token is zárolva van bizonyos időre, de ezt befizetéskor, illetve lekötéskor tisztán kommunikálják.

lekötés

A YLD token esetében két különböző lekötési módról beszélünk. Az egyik a ‘staking’ amikor nem kerül lekötésre a token, a másik a ‘lock’ amikor 12 hónapra kötöd le.

A staking esetében a várható hozamok a fenti táblázat alapján: 0% / 4% / 5% és 6%

Lekötött (lock-olt) esetben a hozamok a fenti táblázat alapján: 0% / 12% / 12% és 12%

Bitcoin esetében rövidebbek a lekötési időintervallumok de ezeket befizetés előtt tudod ellenőrizni.

yield app lekötés
forrás: yield app

mikor fizetnek hozamot?

Minden 24 órában jóváírásra kerül a hozam a számládon az eredeti eszközben és YLD tokenben egyaránt.

milyen díjakkal számolhatok?

Alapvetően három különféle díjról beszélünk, melyek a következők:

befizetés

 • az Ethereum hálózat mindenkori díja, amikor például a MetaMask tárcádból utalsz be a yield app platformra.
 • az oldalon keresztül az onramper segítségével vásárolhatsz bankkártyával (akár forint alapon), anélkül, hogy elhagynád a yield app platformot – ilyenkor egyből látod a váltási költséget, azaz hogy mennyi pénzért mennyi kriptót kapsz
yield app kriptodeviza vásárlás
forrás: yield app

kiutalás

A kiutalás (MetaMask vagy más tárcába) díjai a következőképpen alakulnak:

Eszköz (hálózat)Kiutalás díjaMinimum összeg
BTC0.0007 BTC0.0015 BTC
ETH (ERC-20)0.01 ETH 0.04 ETH
USDC/USDT/DAI (ERC-20)$10$110
YLD (ERC-20)20 YLD120 YLD
forrás: yield app

váltás

A platform nem számol fel külön díjat a váltásért az általuk használt váltó díjain felül, amik kimondottan versenyképesek.

kriptodeviza váltás a yield app platformon
forrás: yield app

A bejegyzés hamarosan bővül egy lépésről-lépésre végigvezetett regisztrációs segédlettel. Iratkozz fel a hírlevélre, ha szeretnél elsőként értesülni róla.

befizetési módok

A yield app platformra utalhatsz bármelyik nagy váltóról ahol van számlád, illetve MetaMaskból, vagy hasonló tárcákból. Minden esetben ellenőrizd, hogy Ethereum (ERC-20) hálózaton keresztül teszed meg, máskülönben az utalt összegek elvesznek!

A platformon keresztül vásárolhatsz a következő módokon az onramper szolgáltatását használva:

 • bankkártya (akár forint alapon)
 • Apple Pay
 • Google Pay
 • Banki átutalás
 • SEPA utalás

regisztráció

Regisztrálj a platformra ajánlói linkkel:

Amennyiben $1000 vagy több értékben fizetsz be a platformra és lekötsz minimum 1000 YLD tokent legalább 30 napra, akár 1000 YLD tokent kaphatsz ajándékba. Ha nem látszik az ajánlói kód regisztrációnál, a ‘show referral code’ linkre kattinva megadhatod ezt: 21310467

Regisztrálj a platformra ajánlói link nélkül:

Szólj hozzá!

1 Share 864 views