Az SEC vádat emelt Richard Heart és a HEX ellen

A Decrypt bejegyzésének összefoglalása.

Richard Heart, a Hex kriptoprojekt alapítója ellen az SEC vádakat emelt, mely szerint regisztráció nélküli értékpapír-kibocsátásokat végzett, amik több mint 1 milliárd dollárt hoztak be. Az ügyben a Bizottság három bejegyzett testületet is megnevezett: a PulseChain-t, a PulseX-et és a Hex-et. Heart és a PulseChain is vád alá került, amiért a kibocsátások bevételeiből állítólag 12 millió dollárt költöttek luxuscikkekre, többek között egy “The Enigma” nevű 555 karátos fekete gyémántra.

Az SEC szerint Heart 2018-ban kezdte népszerűsíteni a Hex-et, azt állítva, hogy az az első magas hozammal rendelkező ‘blokklánci betétigazolás’ (blockchain certificate of deposit), és Hex tokeneket kezdett ajánlani befektetésként az emberek ‘gazdagodása’ érdekében” – áll a SEC panaszában. Az SEC szintén rossz szemmel nézi a staking funkciót, amiről Heart azt mondta, hogy 38%-os hozamot biztosít, és azt állítja, hogy szándékosan megpróbálta elkerülni az értékpapír törvényeket azáltal, hogy Hex befektetőket ösztönzött arra, hogy inkább “áldozzanak” kriptóeszközöket, mintsem befektessék azokat.

Az SEC a periratokat az Amerikai Egyesült Államok Keleti kerületi bíróságához nyújtotta be. Ezekben azt állítja, hogy Heart azzal dicsekedett, hogy a Hex “az emberiség történetében valaha készült legértékesebb eszköz”. Gyakran idézeteket is tartalmaz YouTube élő közvetítéseiből, beleértve azt is, amikor 2019-ben kijelentette: “Ha gazdaggá akarsz válni, [a Hex] erre lett tervezve”.

Itt találkozik Heart és a Hex a Howey-teszt is, amelyet arra használnak, hogy meghatározzák, egy eszköz értékpapír-e, azaz a befektetőknek “nyereséggel szembeni elvárása” volt-e ezzel szemben. Az SEC perében felsorolja a tőkefelhasználás elhanyagolását, ami a PulseChain kibocsátásával kapcsolatban merült fel, ami szintén nem volt regisztrált és 2021 júliusában kezdődött. Állítólag Heart – akinek valódi neve Richard Schueler – 534 916 dollárt költött egy McLaren sportautóra, 314 125 dollárt egy Ferrari Romára és több mint 3,4 millió dollárt öt Rolex órára.

A harmadik, nem regisztrált kibocsátás, ezúttal a PulseX esetében is az SEC célkeresztjébe került, ahol Heart újra azt jósolta, hogy a “10 000-szeres értéknövekedés két év alatt teljesen reális lehetőség”. Az SEC beadványa megemlíti a Hex, PulseCoin és PulseX hatalmas árfolyamcsökkenését.

„A jelenlegi állapot szerint a PLS és a PLSX gyakorlatilag értéktelenek, és a Hex értéke mintegy 98,4%-kal csökkent a mindenkori csúcshoz képest” – áll az ügyben. Az SEC most egy esküdtszéki tárgyalást kérelmezett, és követeléseik között szerepel, hogy véglegesen tiltsák el Heart-ot, valamint projektjeit a kriptóeszköz értékpapírok értékesítésétől. A bizottság azt is szeretné elérni, hogy Richard Heart térítse meg az elköltött nyereséget, valamint polgári büntetést helyezett kilátásba.

Szólj hozzá!

0 Shares 238 views