MetaMask tranzakciós hiba

A MetaMask a legnépszerűbb kriptotárca, nem véletlenül. Persze ez sem tökéletes és előfordulnak benne hibák. Szerencsére a ‘A previous transaction is still being signed or submitted‘ könnyen javítható.


Vannak olyan esetek, amikor a tranzakcióid nem fejeződnek be időben. Ennek okai lehetnek például a natív token hiánya a tranzakciós díjak kifizetéséhez, vagy alacsony limit beállítása olyankor amikor a hálózat nagy terhelésnek van kitéve, ami miatt a tranzakció „elavulttá” válik.

Egyéb esetekben szoftverproblémák is előfordulhatnak a MetaMask alkalmazással, és ilyenkor lehet, hogy szükséged lesz a fiókod visszaállítására.

A visszaállítás funkciója törli a tranzakciótörténetedet és a MetaMask tudását bármely függőben lévő tranzakcióról. Mivel ez komoly hatással lehet a fiókodra, kérlek, csak akkor alkalmazd ezt a lépést, ha a MetaMask support kér meg erre – érdemes ilyenkor egy hibajegyet nyitni.

Ha ilyesmin gondolkozol, csak és kizárólag a MetaMask hivatalos csatornáin tedd meg.

Soha ne add meg a titkos kulcsaidat senkinek – ha valaki ilyesmire kér, zárd le a chatet, szakítsd meg a hívást.

Ha többet szeretnél tudni az ilyen dolgokról, ajánlom figyelmedbe a Biztonságban a Blokkláncon tanfolyamot.

Ez a konkrét hiba abból következik, hogy szinkronizációs probléma lép fel a tárca és a blokklánc között, tehát nem egy beragadt tranzakcióról van szó, hiszen az minden eszközön jelentkezne a tárcában.

Én ugyanazt a tárcát használom az összes eszközömön, ezért először nem is értettem, hogy miért tudok a telefonomon és a számítógépemen tranzakciókat indítani, és a laptopomon nem.

Ez mindössze azt az egy tárcát, és azt az egy láncot (Polygon) érintette és azzal járt, hogy nem tudtam aláírni a tranzakciókat.

A megoldás elég egyszerű, csak ki kell takarítani az aktivitási előzményeket, hogy a tárca megint jól működjön.

Ezt a következőképpen teheted meg:

A tárca jobb felső sarkában kattints a 3 pöttyre, és nyisd meg a beállításokat (settings).

Kattints az ‘advanced’ fülre.

A ‘Clear activity and nonce data’ pont alatt kattints a ‘Clear activity tab data’ gombra. Fontos megjegyezni, hogy ‘ez a művelet visszaállítja a fiók nonce-át és törli az adatokat a tevékenység fülön a tárcádban. Csak az aktuális fiók és hálózat lesz érintett. Az egyenlegeid és bejövő tranzakcióid nem fognak változni.’

A nonce a kriptográfiában egy olyan szám, amelyet csak egyszer használnak egy kriptográfiás kommunikáció során. Gyakran használják kriptográfiai protokollokban annak biztosítására, hogy az adatok egyedi módon kerüljenek átvitelre a hálózaton. A nonce-ok segítenek megakadályozni az ismételt támadásokat azáltal, hogy biztosítják, hogy minden kommunikációs munkafázis egyedi legyen. A blokklánc technológiában a nonce-okat a PoW algoritmussal használják új blokkok bányászatára.

Itt még egyszer megkérdezi, hogy biztosan akarod-e ezt.

A következő pillanatban pedig (remélhetőleg) ismét tudod használni ezt a tárcádat is.

Szólj hozzá!

2 Shares 135 views