Polygon DeFi Lego a gyakorlatban

A DeFi szépsége az, hogy a platformokra befizetett likviditást tovább kamatoztathatod más platformokon.

Erre jó példa az egyik videónk, ahol a curve finance-re befizetett stabilkoinok LP tokenjeit a convex finance-n keresztül kamatoztatjuk tovább, majd az ezekért kapott cvx és egyéb tokeneket itt, valamint az Ellipsis finance-n keresztül stakeljük.

De az Ethereum hálózat mostanában nagyon drága, ezért ezeket kisebb összegekkel nem érdemes megpróbálni sem.

Viszont a DeFi Pulse farmer hírlevelében ráakadtam erre az őrülten meggyőző folyamatábrára, és úgy döntöttem, kipróbálom, a lépéseket pedig ebben a bejegyzésben dokumentálom.

A veszélyei?

Ha az egyik dominó borul, elveszítheted a befektetett összeget, amennyiben likvidálásra kerül a legelső építőkocka. Mivel elég sok lépésről van szó, ez tényleg csak azoknak ajánlott akik tudják, mit csinálnak, és nem félnek attól, hogy a kezdeti befektetés teljes egészében elveszhet.

Ez megtörténhet akkor is, ha az egyik okosszerződést (a sokból) feltörik, hiszen ilyenkor nem fogod tudni visszafizetni az adósságokat, illetve csak új tőke bevonásával.

Nézzük még egyszer, miről is lesz szó:

polygon defi lego
Most pedig lépésről lépésre.
 1. Mivel $GHST tokent egyébként is akartam venni, a bumper.fi-ban lévő $USDC-met kivettem, és a matic bridge-n átköltöztettem a Polygon hálózatra.

2. Ezután a $USDC-t átváltottam $GHST-be a quickswap segítségével.

3. Az így megszerzett $GHST tokeneket befizettem a https://app.mai.finance/vaults oldalon a $GHST vault-ba, ez fog biztosítékként szolgálni a $MAI stabilkoin kölcsönhöz. A tőke/kölcsön párt 155% és 400% között tartva (inkább legyél szerény e téren) QI tokeneket kapsz az aktuális APR szerint.

4. Így végül a 388 $GHST tokent biztosítékul hagyva, 550 $MAI tokent vettem kölcsön.

5. A Balancer Polygon változatán átváltottam a $MAI-t $USDC-be.

6. Majd az itt kapott $USDC-vel a Curve platform felé vettem az irányt, hogy azt betegyem a 3CRV pool-ba. Itt csak a deposit-ot válaszd, NE a Deposit & Stake in Gauge lehetőséget.

7. Ha ezzel megvagy, az itt kapott LP tokeneket tovább kamatoztathatod a beefy.finance DAI/USDC/USDT pool-jában.

8. Az itt kapott ma3CRV tokenekkel pedig ellátogathatsz a market protocol oldalára, ahol a mCrvAM3 pool-ban tudod lekötni ezeket, cserébe pedig $MAI tokeneket vehetsz kölcsön (max 75%-ot).

9. Eztán visszamehetsz az 5-ös ponthoz, és megismételheted néhányszor a folyamatot onnan, hogy a $MAI-t átváltod egy olyan stabilkoinra, ami aztán a Curve-ön keresztül itt köt ki ismét.

“Polygon DeFi Lego a gyakorlatban” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Szia!
  Nagyon jól felépített pénzgyár! Gratulálok! Ha nem bánod megosztanám az én körömet veled, megkérdezve, hogy ennek van-e egyéb rejtett veszélye leszámítva a DeFi „szokásos” rizikóit…
  A Venus Protocolba collateralnak bekötöttem Cardano-t (ez most eléggé lent van bízom benne, hogy innen nem zuhan még egy 50-60%-ot) az ebből felvett BUSD kölcsönből CAKE-t vettem amit szintén ugyanide bekötöttem és a második körben felvett BUSD-t a Binance-ra beküldve LUNA-t vásároltam amit a Terra Station tárcámra kiküldve átváltottam bLUNA-ra és így ott is kölcsönhez jutottam ami már UST volt. Ennek az 50%-t felhasználva vettem ANC tokent és a saját oldalán ANC-UST LP-t stakelek aminek az APR-je jelenleg 103%. A CAKE-nek eléggé változik az APY-ja néha napon belül 40-50%-ot is, de az ott felvett kölcsön kamatát fedezi.
  Nagyon jónak tartom a Terra Luna hálózatát, ha még lesz kapacitásom biztos, hogy beruházok, mert a LUNA-ban komoly potenciál van. Köszönöm, hogy elolvastad és szép napot!

  Válasz
  • Wow, elég komoly kört futottál! Nem hiszem, hogy a ‘szokásoson’ kívül lenne benne rizikó de lássuk be, az is bőven elég 😉 Köszönöm hogy megosztottad, én is ránézek majd ezekre a protokollokra!

   Válasz

Szólj hozzá!

26 Shares 963 views