Kuailian – a latinamerikai BitConnect

Elképzelhető, hogy újabb taggal bővült a kriptodevizára épülő ponzik népes tábora. Bemutatkozik a Kuailian.

Biztosan sokan emlékeztek még a BitConnectre, ami az eddigi egyik legnagyobb ponziként vonul be a kriptodevizák rövid, de annál színesebb történelmébe.

A bejegyzés eredetije a cryptoslate oldalon jelent meg először, itt tudod elolvasni. Az esetleges fordítási hibákért vagy hiányosságokért, felelősséget nem vállalunk.

Természetesen sokan rá is ugrottak, hiszen ez egy multilevel rendszerben működő program – ergo, pénzt lehet vele keresni.

Félreértés ne essék, a MLM magában nem egy rossz megoldás, csak sajnos nehéz olyan céget találni, ami tisztességgel alkalmazza és nem a tömegek átverése a célja.

Szerencsére vannak, akik előbb gondolkoznak és ők egy egyszerű google kereséssel megspórolhatnak maguknak némi pénzt.

A Tulip Research már utánanézett, és a cryptoslate csapata is megírta az eredményeket.

Amik pedig nem bíztatóak, túl sok az ellentmondás a Kuailian-ben, ami egy ‘masternode startupként’ definiálja magát, és eddig több, mint 100 millió dollárt gyűjöttek be a „befektetőktől”. A cég főleg a latinamerikai piacot célozza a havi 6 – 17%-os hozamok ígéretével, de tudjuk, hogy az ilyen típusú „lehetőségek” gyorsan feltűnnek a keleti blokkban is.

Kuailian – 100 millió dolláros ponzi?

A Kuailian, ami olyan szoftvert kínál amivel a masternode-ok üzemeltetését végzi számos különböző kriptodevizán, több, mint valószínű, hogy egy gondosan kidolgozott ponzi, ahogy a Tulip Research jelentéséből is kiderül.

A cég főleg a spanyol ajkú lakosságot célozza (Latin Amerika és Spanyolország) a hirdetéseiben. Licenszeket árulnak a szoftverükhöz, ami masternode-okat üzemeltet a „smart pool”-ban, amihez természetesen AI is társul, hiszen miért is ne? Ezek elég erős hívószavak a tömegek megtévesztésére.

Már maga a cégleírás is kétséget ébresztett a Tulip Research-ben, amikor az elemzőik kicsit mélyebbre ástak a Kuailian üzleti modelljében.

A jelentés leírja, a Kuailian (honnan szedik ezeket a neveket?) $50-os „aktiválási / tagsági” díjat szed a jelentkezőktől, hogy azok hozzáférhessenek a „rendszerhez”. Ezután még $100-ba kerül minden licensz (ETH-ban fizetve), amivel bekapcsolódhatunk az „Alacsony rizikójú” és a „Közepes rizikójú” programjaikba.

Magyarul ez annyit tesz, hogy vagy keveset, vagy sokat veszítesz a végén. Szívesen.

Az „alacsony rizikójú” program 6% havi hozamot, míg a „közepes rizikójú” 17% havi hozamot ígér. A „befektetők” kezdeti $100-os befizetése pedig 1000 nap után kerül visszatérítésre, de a program fenntarthatósága kétséget ébresztett a Tulip Research elemzőiben.

„Ha nem vesszük figyelembe a halmozódó kamatokat, a hozam a befektetésen évi 60-72% és 180-204% licensztől függően.”

Amikor beleszámoljuk a halmozódó kamatokat, ez persze még mesésebbnek tűnik, hiszen egyből 200-658% között találjuk magunkat. De a tejes profit akár 28489% is lehet az 1000 napos intervallum alatt a „közepes rizikójú” licensz esetében.

Ez viszont ellentmond minden racionális forgatókönyvnek.

Felesleges AI és illikvid piacok

A cég állítása szerint gépi tanulást használ a masternode-ok kiválasztásához (minek??), hogy megtalálják a legjobb kockázat / nyereség profillal redelkezőt.

Teljesen feleslegesen, hiszen a masternode-ok publikus információkkal rendelkeznek, és ezek nem igazán változnak.

Kuailian Aktív Masternode

A fő probléma ezekkel az, hogy a legtöbb masternode amit a Kuailian futtat, nagyon alacsony likviditással rendelkezik.

Vegyük például a CryptoVerificationCoin nevű dolgot, ami a portfólió 11,76%-át teszi ki. Egy ilyen masternode-hoz 1000 CVCC-re van szükség, és a Kuilian-nek 115 ilyen node-ja van.

Ez pedig – igazodva a jelentéshez – majdnem tizentötszöröse az összes CVCC vételi ajánlatnak. A teljes kriptopiacon. Már ez önmagában bizalmatlanságot szülhet a céggel szemben, de a CVCC képviselőjének nyilatkozatából kiderül, hogy valószínűleg nem is igaz. A CVCC munkatársa szerint ugyanis a Kuailiannak nincs egyetlen CVCC masternode-ja sem.

Ez pedig ismétlődik a legtöbb – a listájukon szereplő – kriptodeviza esetében is.

Ahogy a cég létezése is megkérdőjelezhető, hiszen bár a Kuailian Észtországban regisztrált cég (2020 Februárja óta) de állításuk (és a videóban elhangzottak alapján) ennél már hosszabb ideje sikeresen működik.

Centralizált váltó, még több bizalmatlanság

Sajnos az eddig felsoroltakkal nem ér véget a fura események láncolata, hiszen mélyebbre ásva kiderül, hogy a „befektetők” pénze nem masternode-okban, hanem egy centralizált kriptodeviza-váltón, a Krakenen köt ki, míg az összes profit a Binance-ről jön…

Az alábbi ábrán követheted a befizetett pénz útját.

Kuailian pénz eloszlás

Ez pedig arra a következtetésre vezette a Tulip Research elemzőit, hogy bár nem egy azonnal kiszúrható ponzival állunk szemben, de túl sok a figyelmeztető jel az üzleti modellben, a cég felépítésében és a befektetett pénzek mozgásában ahhoz, ami arra mutat, hogy a masternode-okat csak megtévesztésként használják.

A cég eddig 442687 ETH értékben kapott befizetéseket eddig alig kevesebb, mint 33000 befektetőtől, melynek mai értéke nagyjból 100 millió dollár.

A Kuailian valószínűleg hamarosan feltűnik az ethgasstation oldalán a Forsage közelében…

ethgasstation

Forrás és képek: cryptoslate.comtulipresearch.com

“Kuailian – a latinamerikai BitConnect” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Szólj hozzá!

22 Shares 2.1K views