5 (lehetséges) Airdrop

Az Airdropok mindig lázban tartják a kripto-közösséget, hiszen akár komoly összeget is jelenthet egy-egy ilyen. Ez az öt legvalószínűbb airdrop a közeljövőben.

Fontos megérteni, hogy az airdropok nem azért vannak, hogy új felhasználókat nyerjen az adott platform.

Ellenkezőleg.

Az airdropok akkor jelennek meg, amikor az adott platform kiadja a saját tokenjét, és ezzel hálálja meg az elkötelezett korai felhasználóinak azt, hogy már korai stádiumában is használták a szolgáltatást. Ezzel is igyekszik megtartani a keménymagot.

A DeFi szépsége, hogy rengeteg platform van. Sok nagyon hasznos platform. Tehát ahelyett, hogy mindenhol airdrop-ot lesnél, használd a szolgáltatásokat, és tekintsd az ilyen típusú dropokat ajándéknak – mert valójában azok.

Ha emlékszel, a Uniswap airdropja elég komolyra sikerült, ha voltál olyan szerencsés és kaptál, valamint megtartottad azt a 400 UNI tokent, az most nagyjából $10.000-t ér.

Csak, mert használtad a platformot.

Érdekel az Arbitrum Airdrop is? Kattints ide!

1 – Zapper.fi

A zapper.fi-ról elég sokat szoktam beszélni a youtube csatornán is, hiszen folyamatosan fejlődnek és mindig történik valami érdekes náluk.

Ez egy decentralizált aggregátor és nem mellékesen egy olyan felületet biztosít, ahol könnyen átláthatod a tárcád tartalmát, akár láncokra, akár protokollokra bontva.

Ezen keresztül végezhetsz kriptodeviza-váltást, van rajta bridge, de erről a felületről (egyetlen tranzakcióval) beszállhatsz liquidity pool-okba, vaultokba, vagy farmolhatsz tokeneket a már jól ismert platformokon anélkül, hogy el kellene hagynod a zapper.fi barátságos felületét.

Mindössze a tárcádat (metmask javasolt, de 11 másikat is kezel) kell hozzákapcsolnod, és egy új világ nyílik meg előtted – vagy a már jól ismert kezelése lesz sokkal könnyebb.

Jelenleg a második quest zajlik, ahol egyszerűen a platform használatával XP-hez és Volt ‘tokenhez’ jutsz. Így tudsz szintet lépni az XP segítségével (ami különböző ajándékokhoz vezethet) illetve kiváltani NFT-ket a Volt használatával.

Az airdropról szóló értesüléseket jelenleg cáfolják, de ahogyan fogalmaznak – „Egyenlőre nem tervezünk tokenkibocsátást”.

Egyenlőre.

2 – Rabbithole.gg

A rabbithole.gg egy platform, ami összekpcsolja a(z induló) projekteket a lehetséges felhasználókkal. Az oldal partnerei reklámozhatják a szolgáltatásukat és ösztönözhetik a felhasználókat arra, hogy különböző projekteket próbáljanak ki, ‘küldetéseket’ hajtsanak végre – ezzel pedig magukat is képezzék.

Az ajánlott platformok használatával pedig egyrészt XP-hez jutnak a rabbithole-on keresztül, valamint hozamot kapnak a használt platformokon keresztül.

Mivel sok projekt jelenik meg náluk, rajtuk keresztül idejekorán találhatsz új, és figyelemre érdemes platformokat – és ha korai felhasználó vagy, gyakran jelent valami extra ‘ajándékot’.

A zapper.fi-hoz hasonlóan itt is küldetések vannak. Azok a felhasználók, akik teljesítik ezeket, XP-t kapnak, ezzel ágyazva meg az esetleges jövőbeli airdropnak. Sok-sok projekt mozdul az „okos airdrop” irányába, ahol a teljesítményeddel arányosan díjaznak.

Küldetések

  • Küldetések (quests): ezeket teljesítve különböző tokenekhez juthatsz
  • Gyakorlat (skills): ezeket teljesítve fejlesztheted a tudásod és XP-t kapsz

3 – MetaMask

A MetaMask kérdés nélkül a legnépszerűbb tárca-alkalmazás. Vehetsz, eladhatsz, válthatsz vagy tárolhatsz rajta kriptodevizát, több láncon is.

Mivel ez egy tárca, ezért mindig kéznél van, sokat használjuk – akár böngésző-beépülőként, vagy alkalmazás formájában.

A váltási díjaik magasabbak, mint a konkurens DEX-eknek (1Inch, Uniswap, stb.) de ha végre meglépik a régen emlegetett tokenkibocsátást / airdropot, valószínűleg sokan megbocsátanak nekik ezért.

4 – OpenSea

Az OpenSea a legnagyobb NFT piactér az Ethereum láncon – vagy simán csak a legnagyobb NFT piactér.

Rengeteg projekt indul rajta minden nap, de másodlagos piacként is elképesztő forgalmat bonyolít. Létrehozhatsz, vehetsz, eladhatsz NFT-ket az oldalon keresztül (próbáld ki a Polygon láncon, ott olcsó is).

Jelenleg nagyjából 22 millió NFT található az oldalon, és ahogy növekszik a piac, úgy növekszik az OpenSea tokenkibocsátásának az esélye is.

5 – TraderJoe.xyz

A traderjoe.xyz talán a legelső DEX az Avalanche láncon.

Ahogy megszokhattad más váltókon, természetesen itt is találhatsz (incentivizált) liquidity pool-okat, farmokat, ahol $JOE, vagy $AVAX token-t farmolhatsz.

A Growth Defi platformmal való együtműködésük keretében pedig $GRO tokent kapnak azok, akik $xJOE, vagy $JOE tokent stakelnek a platformon!

Ha tudsz egy airdropról, ne tartsd meg magadnak – írd meg kommentben!

Szólj hozzá!

0 Shares 820 views